Gratis bezorgd

Vanaf een bestelling van € 100,-

Snelle levering

Vandaag besteld is snel in huis!

Ruim 150.000 Producten

Vrijwel alles standaard op voorraad

LADDERS EN TRAPPEN – VAN HUISHOUDTRAP TOT DRIEDELIGE ALTREX LADDER

VAN HUISHOUDTRAP TOT DRIEDELIGE ALTREX LADDER

Bij Tech25 bent u aan het juiste adres voor ladders en trappen! In ons ruime assortiment ladders en trappen vindt u voor alle werkzaamheden een geschikte oplossing. Of u nu op zoek bent naar een simpel keukentrapje of een complete vlizotrap wilt vervangen, Tech25 heeft het!

Kwaliteit en klanttevredenheid gaan bij Tech25 voorop. Daarom vindt u veelal ladders en trappen van verschillende A-merken in onze webshop (Altrex, Maxall, Telesteps, Solide). Alle ladders en trappen voldoen dan ook aan de eisen die de wet stelt aan deze producten. Daarnaast zijn ze voorzien van verschillende keurmerken. Met de ladders en trappen van Tech25 staat u altijd stevig! Waar wacht u nog op? Meer informatie

Ladders en trappen: Welke heb ik nodig?

Met een huishoudtrap komt u niet bij de ramen op de eerste verdieping, u heeft geen uitschuifbare ladder nodig om een lamp te vervangen aan het plafond, maar welke trap of ladder heeft u dan wel nodig? Ladders en trappen zijn er in heel veel verschillende soorten en maten maar niet elke uitvoering is geschikt voor elke klus. Hieronder vindt u informatie, die erg goed van pas kan komen bij de zoektocht naar de perfecte oplossing voor u!

Wij adviseren om bij uzelf te rade te gaan waarvoor u uw ladder of trap wilt gaan gebruiken. Werkt u vaak op grote hoogte, dan heeft u vanzelfsprekend een hoge ladder nodig, vaak is dit een uitschuifbare ladder. Gaat u de ladder of trap vooral gebruiken bij klussen binnenshuis, dan is een huishoudtrap vaak de beste oplossing. Als u voor een trap gaat, moet deze dan van beide zijden op te lopen zijn?

Het is dus belangrijk om, voordat u tot kopen overgaat, te weten waarvoor u de trap en/of ladder nodig heeft.

Welke soorten ladders en trappen zijn er eigenlijk?

HUISHOUDTRAP / KEUKENTRAP

De huishoudtrap (ook wel keukentrap genoemd) is in de meeste huishoudens wel te vinden. Van alle ladders en trappen is dit model de meest verkochte. Dit type trap komt goed van pas bij diverse klussen in en om het huis. Hierbij kun je denken aan het schoonmaken van de keuken, het ophangen van lampen of om de ramen te lappen. Daarnaast worden de kleinere uitvoeringen ook wel gebruikt als opstapje.

+ Klussen in en om het huis
+ Gemakkelijk op te bergen
+ Vrijstaand gebruik

– Meestal geen gereedschapsbak

> Meer informatie over huishoudtrappen

DUBBELE TRAP

Een dubbele trap heeft wel wat weg van een keukentrap maar wordt gebruikt voor andere doeleinden. Een dubbele trap doet zijn naam eer aan omdat hij van beide kanten te beklimmen is. Een kleine uitvoering wordt voornamelijk gebruikt als opstapje. De grotere modellen kunnen gebruikt worden voor klussen in en om het huis. Een dubbele trap is met name handig als er samen met iemand anders iets opgetild of bevestigd moet worden, je staat dan beiden op één kant van de trap.

+ Geschikt voor professioneel gebruik
+ Dubbel oploopbaar
+ Vrijstaand gebruik

– Meestal geen gereedschapsbak

> Meer informatie over dubbele trappen

REFORMLADDER

Een reformladder kan in verschillende standen neergezet worden. Op deze manier kan hij gebruikt worden als een rechte ladder, een dubbel oploopbare trap of in een A-stand. Door de verschillende opzet mogelijkheden en diversiteit in werkhoogtes is dit type ladder uitermate breed inzetbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van uw kozijnen of het klussen op dakhoogte.

+ Veelzijdig inzetbaar
+ Eenvoudig meer hoogte creëren

– Niet compact op te bergen

> Meer informatie over reformladders

SCHUIFLADDER / OPSTEEKLADDER

Een schuifladder of opsteekladder bestaat uit meerdere rechte ladders in één construcite. Heb je nog meer lengte nodig dan de ingeschoven versie je biedt, dan schuif je het ene deel over het andere omhoog. Een schuifladder gebruik je om grotere hoogtes te bereiken, zoals wanneer u uw dakgoot gaat legen of je dak moet inspecteren.

+ Klussen op dakhoogte
+ Vaak geschikt voor professioneel gebruik
+ Eenvoudig meer hoogte creëren

– Niet compact op te bergen

> Meer informatie over schuifladders

TELESCOOPLADDER

Het grote voordeel van een telescopische ladder is de compacte opberglengte. Hij past eenvoudig in je schuur of bestelbus. U bent wel verzekerd van genoeg werkhoogte doordat u de ladder op een telescopische wijze kunt uitschuiven. Dit type ladder wordt dan ook voor zowel werkzaamheden om het huis als wel voor het klussen op dakhoogte gebruikt.

+ Diverse klussen buitenshuis
+ Compact op te bergen
+ Vaak geschikt voor professioneel gebruik

– Niet vrijstaand te gebruiken

> Meer informatie over telescoopladders

Ladders veilig gebruiken

Wanneer u op een veilige manier gebruik wilt maken van een ladder, moet u verschillende punten in ogenschouw nemen. Zo begint u voordat u de ladder beklimt met: Is de ladder geschikt voor het doeleinde waar je hem voor wilt gebruiken? Heeft de ladder het GS-veiligheidskenmerk? Vóór ieder gebruik moet de ladder op beschadigingen worden gecontroleerd en ontdaan worden van verontreinigingen. Vuil of olie zijn een risico voor de veiligheid. De ladder moet uiteraard ook lang genoeg zijn voor het beoogde project. Wanneer u dit gecontroleerd heeft, gaat u de ladder op een veilige manier opstellen

Ladder veilig opstellen

Wanneer u de ladder gaat opstellen moet u ook met verschillende punten rekening houden. Zo moet de ondergrond waar de ladder op staat vlak, horizontaal, onbeweeglijk en niet glad zijn. De ladder moet bovendien met de juiste hoek worden opgesteld. Sporten en treden moeten waterpas staan. Zet ladders nooit van bovenaf in een nieuwe stand, de ladder moet namelijk zo opgesteld worden dat het omvallen uitgesloten is. Gebruik de ladder niet als overbrugging! Zelfgemaakt constructies in combinaties met ladders verhogen het gevaar voor ongevallen aanzienlijk! Ramen en deuren in het werkbereik moeten vóór het opstellen van ladders vergrendeld worden. Indien de ladder op verkeerswegen staat, moet deze door afschermingen of waarschuwingsborden en dergelijke afgbebakend worden.

Ladders zijn uitermate geschikt voor lichte werkzaamheden die niet zo heel lang duren. Mocht u langdurende werkzaamheden hebben op hoogte, dan is een rolsteiger een betere oplossing. Alleen met vaste antislip-schoenen is een veilige houvast bij het gebruik van de ladder mogelijk. De meeste van onze veiligheidsschoenen hebben een anti-slip zool! Zorg ervoor dat uw handen bij het op- en afstappen vrij zijn.

Overmatige zijdelingse belastingen, bijvoorbeeld boren in metselwerk en beton, moeten vermeden worden. Buiten moet de ladder bij ongunstige weersomstandigheden, zoals sterke wind, niet opgesteld worden. De maximale last van de ladder mag bij geen van de werkzaamheden overschreden worden.Niet-aanvullend beveiligde steunladders mogen niet tot over de op vier na laatste sport worden beklommen. Aan beide zijden beklimbare ladders alleen tot aan de op drie na laatste sport. Universele ladders mogen zelfs alleen tot aan de op vijf na laatste sport worden beklommen, om voldoende houvast te waarborgen. De afmetingen van de ladders met platform, evenals montageladders, moeten zo gekozen worden dat de gebruiker zich niet hoeft uit te rekken, om de maximale werkhoogte te kunnen bereiken.

Reparatie en onderhoudswerkzaamheden moeten door vakkundig personeel overeenkomstig de instructies van de fabrikanten worden uitgevoerd. Aanwijzingen over opslag van de ladders staan tevens in de handleidingen van de fabrikanten.