Gratis bezorgd

Vanaf een bestelling van € 100,-

Snelle levering

Vandaag besteld is snel in huis!

Ruim 150.000 Producten

Vrijwel alles standaard op voorraad

GRASMAAIERS

Een grasmaaier kopen heeft nog heel wat voeten in de aarde. Er zijn zoveel verschillende soorten en uitvoeringen, dat u niet meer weet welke grasmaaier u nou eigenlijk nodig heeft. Moet u gaan voor een simpele handmaaier of toch liever een elektrische grasmaaier? Wilt u het werk zelf doen of laat u liever een robotmaaier lopen? Op deze pagina adviseren wij u over welke grasmachine het beste bij uw situatie past en welke maaimachine geschikt is voor welk gazon!

Is uw tuin al lenteklaar? Bekijk hier hoe wij u daarmee kunnen helpen!

Grasmaaiers; welk type is de juiste?

Bij Tech25 profiteert u van kennis en ervaring van grasmaaiers van topkwaliteit. Al meer dan 60 jaar leveren wij tuinmachines aan particulieren en professionals! Een grasmachine kopen doet u niet elk jaar en daarom vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt over de mogelijkheden voordat u tot een koop overgaat. Het aanbod grasmaaiers is enorm. Vaak is het dan ook lastig om te bepalen welke gazonmaaier geschikt is voor uw situatie. Het is handig om een aantal vragen te beantwoorden voordat u echt op zoek gaat:

    • Hoe groot is mijn gazon?
    • Hoeveel geld wil ik uitgeven aan een grasmaaier?
    • Hoeveel tijd wil of kan ik aan het onderhoud van mijn gazon besteden?

Wanneer u deze vragen heeft beantwoord, bent u al een heel eind. U kunt nu namelijk veel gemakkelijker een type kiezen die bij uw situatie past. Het aanbod is echter nog steeds breed en divers waardoor een keuze maken lastig blijft. Laten we eerst eens bekijken welke typen grasmaaiers er eigenlijk allemaal zijn.

Grasmaaier kopen; waar moet ik nu op letten?

Nu we weten welke typen grasmaaiers er zijn, kunnen we een keuze maken uit welk soort grasmaaier bij ons past. Daarmee zijn we er echter nog niet want elke type grasmaaier bestaat weer uit verschillende uitvoeringen. Zo bestaat het groepje benzine maaiers uit modellen met verschillende maaibreedtes, verscheidene ondersteuningen en diverse mogelijkheden. Waar moet u nu verder op letten?

Mulchen, opvangen of beide?

 ‘Wat wil ik met het gemaaide gras doen?’ is een goede vervolgvraag. Wilt u het gemaaide gras opvangen of wilt u het gebruiken als voedingsbron voor uw gazon en gaat u mulchen? Het grootste voordeel van mulchen is dat onkruid geen kans krijgt. Mulchen verbeterd daarnaast de bodemstructuur. De mulchlaag wordt verwerkt tot een luchtigere bodem doordat het bodemleven met de mulchlaag aan de slag gaat. Hierdoor kunnen voeding, lucht en vocht beter de bodem indringen. Het laten liggen van een mulchlaag beschermt de grond tegen kou en warmte en voorkomt uitdroging. Wanneer het flink regent slaat de bodem niet dicht en vorst krijgt minder de kans om echt de grond in te trekken.

In de herfst zorgen afgestorven plantenresten en blad vanzelf voor een mulchlaag. In de zomer krijg je materiaal door het maaien van uw gazon en het snoeien van uitgebloeide planten en blad. Een gazonmaaier met mulchfunctie versnippert het gemaaide gras en werpt dit gelijkmatig over uw gazon weer uit. Dit wordt door uw gazon vervolgens snel als voeding opgenomen. Let er wel op dat u het gras niet te lang laat groeien omdat anders de mulchlaag te dik wordt en deze gaat rotten. Als u te laat bent met maaien, kunt u het gemaaide gras het beste een keer opvangen.

De voor- en nadelen van mulchen

De voordelen zijn het bestrijden van onkruid, een bodemverbetering, u hoeft minder tuinafval af te voeren en het beschermt tegen vorst, droogte en warmte. De nadelen van mulchen zijn dat een te dikke mulchlaag mollen, muizen en ander ongedierte aantrekt. Probeer keukenafval in uw compost te vermijden. Let op als u wortelonkruiden en onkruid dat zaad heeft geschoten gebruikt, daarmee breng je juist ongewenst materiaal in uw tuin.

Maaibreedte

De maaibreedte van de grasmachine is ook een cruciale factor wat betreft het kiezen van de juiste grasmaaier. Bij het beantwoorden van de eerdergenoemde drie vragen heeft u in principe en onbewust al voor een maaibreedte gekozen. Vooral het grootte van uw gazon bepaalt welke maaibreedte u nodig heeft maar ook de bepaling hoeveel tijd u aan het onderhoud wilt besteden speelt hierin een rol. Een breder maaidek zorgt vanzelfsprekend voor een snellere maaibeurt! Een grasmaaier met een breder maai-oppervlak is wel groter en daardoor vaak wat duurder. Een groter maai-oppervlak vergt meer van uw machine en vraagt daarom om meer vermogen. Tevens hebben de grotere maaiers vaak nog meer functies, zoals wielaandrijving, een grotere opvangbak en een sterkere motor.

Bij een gazon met een oppervlakte van 1000m² bent u een uurtje bezig met maaien, als u een maaibreedte heeft van 46cm. U zou deze klus ook in zo’n 35 minuten kunnen doen als u kiest voor de bredere 53cm. machines.

Een overzicht; de juiste grasmaaier voor mijn gazon!

Hieronder vindt u een tabel waarin u gemakkelijk kunt aflezen welk type grasmaaier (en de daarbij horende maaibreedte) het beste bij uw situatie past. In de linker rij ziet u het gazonoppervlak. Ga naar het oppervlak dat het dichtst bij het oppervlakte van uw gazon in de buurt komt. Daarnaast kunt u aflezen welk type grasmaaier geschikt is voor dat oppervlak, met in de laatste rij welke maaibreedte daarvoor het meest gangbaar is.

Oppervlakte gazon
Type grasmaaier
Maaibreedte

tot 50m²

elektrische grasmaaier/ accu grasmaaier/ handmaaier

30 cm

tot 100m²

elektrische grasmaaier/ accu grasmaaier

35 cm

tot 200m²

elektrische grasmaaier/ accu grasmaaier/ benzine grasmaaier

40 cm

tot 400m²

elektrische grasmaaier/ benzine grasmaaier

40 cm

tot 600m²

benzine grasmaaier

40 – 45 cm

tot 800m²

benzine grasmaaier

45 – 50 cm

tot 1200m²

benzine grasmaaier

50 – 55 cm

tot 1400m²

benzine grasmaaier

55 cm

600m² – 800m²

zitmaaier

60 – 80 cm

800m² – 2000m²

zitmaaier/ tuintractor

80 – 100 cm

vanaf 2000m²

tuintractor

100 – 110 cm

vanaf 3500m²

tuintractor

110 cm +

vanaf 5000m²

tuintractor

120 cm +

vanaf 8000m²

tuintractor

130 cm +

** Meest gangbare combinaties. U kunt er bijvoorbeeld altijd voor kiezen om met een grotere maaibreedte aan de slag te gaan.

Ons assortiment grasmaaiers!

Tech25 heeft een breed aanbod aan grasmaaiers met o.a. merken als Wolf-Garten, Gardena en Husqvarna. De grasmaaiers besteld u eenvoudig online of u komt langs bij ons in de shop voor nog meer advies! Naast de verkoop van grasmaaiers biedt Tech25 een uitstekende service. Graag voeren wij dan ook het onderhoud aan uw machines uit, in onze eigen werkplaats. Tech25 beschikt over een eigen werkplaats met een eigen magazijn, waar wij met behulp van professionele apparatuur en echte vakmensen diverse reparaties en onderhoudsklussen kunnen uitvoeren.