Hoef en klauwverzorging Schaap

Hoef en klauwverzorging schaap

Een goede klauwverzorging is belangrijk voor een optimale gezondheid van de schapen. Hoeven van schapen moeten minstens drie keer per jaar worden gecontroleerd. De frequentie hang af van de ondergrond waar het schaap op loopt. Rotkreupel is de meest voorkomende klauwaandoening bij schapen en bijna elke schapenhouder kent dit probleem wel. Het regelmatig bekappen en controleren van de klauwen voorkomt veel problemen.

Schapen hoefschaar

Zeker twee maal per jaar moeten alle schapen worden bekapt. Dit wil zeggen dat de hoeven van de schapen worden "geknipt". Met behulp van een mesje en een schaar worden de losse delen van het hoorn verwijderd. Tijdens deze behandeling worden de schapen op hun kont gezet, zodat zij met de rug tegen degene die de behandeling uitvoert aanleunen.

Tussen de losse delen van de hoef kan zich vuil verzamelen, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Wanneer de hoeven niet worden bekapt groeit het hoorn (eigenlijk de nagel) over het voetzooltje heen. Dit loopt erg ongemakkelijk voor een schaap. Tijdens de behandeling wordt het hoorn weggesneden tot het weer gelijk is met de zool (vergelijkbaar met nagels knippen).

Uw hoefverzorging product kopen bij Tech25

Bestel vandaag nog uw hoefverzorging product voor geit en/of schaap en profiteer van goede service, hoogwaardige kwaliteit en een goede prijs. Heeft u vragen over onze hoefverzorging product of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op of vraag een offerte aan, we helpen u graag verder.

Uw laatst bekeken artikelen

Gelukt! Sluiten
is toegevoegd aan de vergelijking.
Verder winkelen