Schrikdraadapparaten

In ons assortiment vindt u verschillende soorten schrikdraadapparaten. Uw keus voor het soort apparaat dat u het best kunt aansluiten aan uw omheining hangt van verschillende facetten af.

Schrikdraadapparaten

Voor een afrastering met schrikdraad, is niet perse het draad belangrijk. Misschien wel belangrijker is het apparaat dat is aangesloten op het hekwerk. Een schrikdraadapparaat levert stroom aan de omheining om zo de veiligheid van het binnenste te garanderen. In ons assortiment vindt u verschillende soorten schrikdraadapparaten. Uw keus voor het soort apparaat dat u het best kunt aansluiten aan uw omheining hangt van verschillende facetten af. Als eerst het soort omheining, daarnaast is het belangrijk welke dieren binnen de omheining moet blijven en het aantal vierkante meter dat beschermd moet worden. Wij bieden u schrikdraadapparaten gedreven door zonne energie, accu’s of batterijen en op netstroom.

Werking van een schrikdraadapparaat

Een schrikdraadapparaat Is eenvoudig te koppelen aan uw omheining. Een goede omheining betreft een goed afgebakend gebied middels palen. Aan die palen moeten (schrikdraad) geleiders zitten om geen krachtverlies te veroorzaken. Om het schrikdraad op zijn plaats te houden zijn klemmen en connectoren nodig. Als laatst is het belangrijk een aardpunt te plaatsen.

Wanneer alle onderdelen van de afrastering met elkaar zijn verbonden heeft u een complete afrastering en blijft het dier binnen deze omheining, want raakt het dier het elektrische draad van de omheining aan, zal deze een korte schok krijgen. Na een tijdje weet het dier waar de schok zit doordat dit als vervelend wordt ervaren en zal er niet meer bij in de buurt komen.

Elektrische afrastering veilig voor dieren

De elektrische schok dat een dier krijgt wanneer het in aanraking komt met het draad dat onder spanning staat is kort en intensief. De tijdsduur van een schok is 0.1 tot 0.3 milliseconden, en de tijd tussen de impulsen is 1 tot 1.4 seconden. Zodra het dier zich terugtrekt zal het geen schokken meer ontvangen. Het is belangrijk dat de afrastering onder de juiste spanning staat. Dit wordt uitgedrukt in het aantal Joules. Het aantal joule geeft aan hoe sterk de schok impuls is wanneer het dier in aanraking komt met het schrikdraad. Een hoog aantal joule is voor een klein dier riskant en niet gezond, terwijl een laag joulegehalte niet wordt waargenomen door grote dieren. Wettelijk mag er tot een maximum van 5 joule aan een dier worden gegeven. Voor het meten van het aantal joule dat op uw afrastering staat bestaat er een joulemeter.

Uw schrikdraadapparaat kopen bij Tech25

Bestel vandaag nog uw schrikdraadapparaat en profiteer van goede service, hoogwaardige kwaliteit en een goede prijs. Heeft u vragen over onze schrikapparaat of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op of vraag een offerte aan, we helpen u graag verder.

Uw laatst bekeken artikelen

Gelukt! Sluiten
is toegevoegd aan de vergelijking.
Verder winkelen